Welkom
Solisten
Kamermuziek
Contact
Colofon
o.l.v. Emmy Verhey
 
Sinds 1991 voert Camerata Antonio Lucio o.l.v. Emmy Verhey concerten van hoog artistiek niveau uit op de binnen- en buitenlandse podia. Camerata Antonio Lucio is bewust klein en ongedirigeerd gehouden. Dit maakt een manier van werken mogelijk, waarin iedere musicus persoonlijk betrokken is bij het uiteindelijke resultaat. Het repertoire van het ensemble loopt van de 18e eeuw tot vandaag, met o.a. concertprogramma’s rondom de Oude Meesters, de Tjechische school, de 19e eeuwse virtuoze viool en nieuw geschreven werk.
Het ensemble nam diverse cd’s op en werkte o.a. samen met Janine Jansen (viool), Christianne Stotijn (zang) en Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet). Met soliste Emmy Verhey nam het ook minder bekende juweeltjes voor kamerorkest op, o.a. van Arthur Lourié.
 
Camerata Antonio Lucio o.l.v. Emmy Verhey is mede initiator van het Anton Kersjes Festival, dat september 2006 haar tweede editie beleeft. Daarnaast realiseert het ensemble samenwerkingsprojecten met zowel klassieke, jazz als popmusici.
Curriculum Vitae
Emmy Verhey
Programmavoorstellen 2007/2008