Welkom
Solisten
Kamermuziek
Contact
Colofon
Paul Komen, piano
Emmy Verhey, viool
Godfried Hoogeveen, cello
 
Het Amédée Trio werd vanaf het begin van haar bestaan onmiddellijk door het publiek in het hart gesloten door de enorme gedrevenheid en de grote spontaniteit van haar spel. Deze houding maakt een concert van het trio tot een bijzonder inspirerende gebeurtenis die een blijvende indruk achterlaat.
 
Emmy Verhey heeft eigenlijk geen introductie nodig,  zij is immers beroemd om haar vioolspel dat van een ongeëvenaarde gevoeligheid en technisch elan is; van een doorleefde rijpheid die weinig violisten kunnen benaderen. Het niveau van haar spel is het resultaat van een leven dat volledig in dienst staat van de muziek. Dankzij haar grote professionaliteit en haar integer artistiek idealisme is zij al 40 jaar een veelgevraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar  ook in de concertzalen van internationale betekenis is haar vioolspel regelmatig te horen. De opmerkelijke diversiteit  van haar repertoire is illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk geeft  zij een grote viooltraditie door  die een aantal illustere voorgangers kent. Zij maakte talloze opnames voor radio en  televisie, op gramofoonplaten en cd. Emmy Verhey bespeelt een Guarnerius uit 1676.
 
Godfried Hoogeveen is een van de meest gevraagde Nederlandse cellosolisten. Hij begon zijn cellostudie onder leiding van Max Budnitzky en Jacobus van der Beek te Hilversum. Bij Tibor de Machula studeerde hij verder aan het Amsterdams Muzieklyceum en behaalde daar zijn solistendiploma cum laude. Hoogeveen zette zijn studie voort bj de legendarische Gregor Piatigorsky aan de Universiteit van Zuid Californië. Tijdens zijn vierjarige studie daar speelde hij kamermuziek met zijn leraar en Jascha Heifetz en gaf hij les aan de Universiteit van California (U.C.L.A.). Als toegewijd kamermuziekspeler is hij vast medewerker aan festivals van Seattle, Hawaii, New York en het Reizend Muziekgezelschap te Amsterdam. Godfried Hoogeveen was eerste solocellist bij het Residentie Orkest van 1976 tot 1990 en heeft sinds 1990 dezelfde positie bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 1995 vroeg Sir Georg Solti hem eerste solocellist te zijn bij het 'World Orchestra for Peace' ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de United Nations.
 
Paul Komen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn. Hij vervolgde zijn studie bij Hans Leygraf in Hannover, bij Gyorgy Sandor  in New York en bij Gyorgy Sebok in Bloomington. In 1989 debuteerde hij in de VS met recitals in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington.  De afgelopen jaren heeft Paul Komen zich naast de moderne vleugel ook toegelegd op het bespelen van historische instrumenten, hetgeen geleid heeft tot talloze concerten op internationale festivals, zoals het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, de Dresdner Muzikfestspiele, Festspiele Sans Soucis in Potsdam, Le Festival de Piano de La Roque d%u2019Anthéron, de Berliner Tage für Alte Musik en het festival Musica Antigua in Barcelona. Naast zijn solo optredens speelt Paul Komen veel kamermuziek in wisselende bezettingen en heeft hij een succesvol pianoduo met de georgische pianiste Nata Tsvereli.
Curriculum Vitae
Programmavoorstel 2012/2013
Programmavoorstellen 2013/2014
Beeld en geluid: